Page 37 - TÜREB DERGİ 16. SAYI
P. 37
Geze Geze 2019
Toprakkale kalesi
Hemite Kalesi Kastabala Hierapolis
olarak adlandırılır. Ancak Osmaniye; milli parkları, Çukurova’nın bereketli tarım alanlarından yetişen
kaplıcaları, açık hava müzesi ve yaylalarıyla doğal taze ürünler nedeniyle Osmaniye mutfağının, bulgurla
güzelliklerini gözler önüne seren pek çok seçenek yapılan yemekleri meşhurdur. Akdeniz mutfağının
sunar. özelliklerini de taşıyan Osmaniye’nin önde gelen
Osmaniye’nin doğal güzelliklerinin yanı sıra oldukça lezzetleri; etli kömbe, Zorkun tava, tavuk doldurma,
eskiye dayanan tarihi eserlerinin içinde bulunduğu kaburga dolması, kabak çiçeği dolması, sıkilometrea,
gezilecek yerlerden bazıları; Berke Barajı, Toprakkale bazlama, kete, ekşili kömeç, mahluta çorbası, tutmaç
Kalesi, Kastabala- Hierapolis, Sabun Çayı Şelalesi, çorbası ve süllüm şeklinde sıralanmaktadır.
Osmaniye Kaplıcaları olarak sıralanabilir.
Her ilçesi ayrı bir güzel olan Osmaniye, doğal
güzellikleri ve gezilecek tarihi mekanlarıyla, farklı bir
keşif rotası arayanları her zaman beklemektedir.
Tatmadan olmaz...
Türkiye’nin hemen her şehrinde olduğu gibi Osmaniye
ilinin de kendine has yöresel lezzetleri bulunmaktadır.
Sebze yemeğinden et yemeğine, salata çeşitlerinden
tatlılarına kadar Osmaniye; kendini diğer şehirlerden
ayırmaktadır. Akdeniz Bölgesinde bulunan Osmaniye
ili, bulunduğu coğrafi şartlar itibariyle zengin bir Etli Kömbe
mutfak kültürüne sahiptir.
https://onedio.com/haber/sadece-osmaniye-de-buyuyenlerin-bilecegi-seyler-438161 https://gezimanya.com/osmaniye http://www.osmaniyekulturturizm.gov.tr/TR-60788/tarihce.html
https://www.yenisafak.com/foto-galeri/hayat/kaleler-sehri-osmaniye-2004823 35
tureb.com.tr